1. Capture Group
  2. TEACH studie

TEACH studie

Traumatic Experiences Associated with CHildbirth (TEACH)

De TEACH studies gaan over de preventie van traumatische bevallingservaringen

TEACH 1

Preventie van traumatische bevallingen: onderzoek onder 2192 vrouwen met een traumatische bevallingservaring

2192 Vrouwen met een traumatische bevallingservaring gaven aan wat voor hen het meest traumatisch was, wat zorgverleners anders hadden kunnen doen en wat zij zelf anders hadden willen doen om de traumatische ervaring te voorkomen. Controleverlies, angst voor de baby’s gezondheid en pijn waren volgens de deelnemers de belangrijkste oorzaken van hun trauma. Betere communicatie, zorgverleners die goed naar hen luisteren en meer praktische en emotionele ondersteuning had volgens vrouwen hun traumatische ervaring kunnen voorkomen. Download hier gratis het eerste artikel van de TEACH studie.

TEACH 2

Dit deel van het onderzoek richt zich op predictoren voor PTSS bij vrouwen die een traumatische bevalling hebben gehad. Zodra de resultaten gepubliceerd zijn zullen deze hier worden vermeld

TEACH 3

Dit onderzoek richt zich op de zwangerschap ná een eerdere traumatische bevallingservaring. Doel is beter te begrijpen hoe het komt dat sommige mensen na een eerdere traumatische ervaring de volgende bevalling wél als positief ervaren en anderen niet. De inclusie van deze studie is van 11 t/m 30 april 2018.

Meer informatie